Oleh: selendang | April 16, 2008

Trima kasih sahabat

Di tutup tirai semalam dengan nama Allah, moga diberi keampunan pada segala keterlanjuran dan kealpaan. Moga dikaruniakan rahmat  dan kurnia Nya atas segala amal kebaikan yang diperbuat. Sesungguh nya Allah menepati janji. Dan amal kebaikan akan dipanjangkan hingga akhir kehidupan.
 
Di buka tirai kehidupan hari ini. ”Dengan nama Allah , Yang Maha Pemurah, Maha Pengasih, Tuhan sekalian alam. Moga dipelihara dari hasutan dan godaan syaitan. Moga diberi kekuatan untuk mengawal nafsu ammarah. Diberi hati yang ikhlas dan redha untuk melakukan kebaikan dan berada dibawah lindungan Allah senantiasa…Amin”
 
Kisah semalam , tentu masih terimbau diingatan . Tapi semalam adalah kenangan,hari ini yang kenyataan, dan esok impian yang belum pasti. Bersama2 bersyukur atas jalinan ukhuwah yang telah Allah pertautkan antara kita. Dalam kebaikan dan kebenaran didunia ,semoga berbekalan  hingga kealam abadi. Allahumma Amiin.
 
Terima kasih atas segala nasehat, tunjuk ajar ,ingatan dan peringatan.Terima kasih atas segala kasih, mungkin aku bukan sahabat yang sempurna, mungkin ukhuwah ini ada cacat celanya. Namun tak ada keindahan kala tiada persahabatan dan keikhlasan.
Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google

You are commenting using your Google account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s

Kategori

%d blogger menyukai ini: